Veelgestelde vragen over Tapijt Reinigen

 • Krijgen jullie alle vlekken weg uit mijn tapijt?

  De meeste vlekken gaan goed weg met reiniging, soms is het echter onmogelijk om vlekken te verwijderen zonder de vezel aan te tasten. Dit is afhankelijk van diverse factoren zoals hoe lang de vlek al aanwezig is, vezel en soort vlek.

 • Hoe reinigen jullie mijn vloerkleed precies?

  Voor het reinigen wordt uw kleed geklopt zodat al het losse vuil en zand verwijderd wordt. De meeste kleden worden gereinigd in onze tapijtwasmachine, u kunt deze machine het beste vergelijken met een autowasstraat. Door middel van water, borstels en een tapijtshampoo wordt uw kleed daarmee gereinigd. Voor wat meer delicate stoffen en oude tapijten wordt een handmatige methode gebruikt. Door onze methode zal er geen snelle hervervuiling plaats vinden.

 • Hoe lang duurt het voordat mijn tapijt klaar is?

  Aangezien we de meeste tapijten met water reinigen hebben we te maken met een lange droogtijd, voor het totale proces hebben we ongeveer tien dagen nodig.

 • Wat zijn de kosten per vierkante meter voor het schoonmaken van tapijten?

  Voor losse kleden is dit per vierkante meter €17,50 PRIJSLIJST

 • Ik heb last van motten in mijn kleed, kunt u daar iets mee?

  Na reiniging zullen alle motten verwijderd zijn, eventueel kunnen we ook een extra behandeling geven die preventief werkt tegen motten.

 • Ik wil mijn tapijt voor langere tijd opbergen, kan ik mijn tapijt in het plastic laten zitten of niet?

  Ja dit kan als het tapijt gereinigd is, een vuil tapijt trekt motten aan. U kunt het voor een jaar in plastic laten zitten. Mocht u het langer willen opbergen dan adviseren wij u om het te verpakken in lakens. Zorg altijd voor een droge bewaarplek waar uw kleed niet in het daglicht ligt.

 • Ik heb een nat tapijt door lekkage, wat kan ik nu het beste doen?

  Probeer uw kleed uit te hangen zodat het kan drogen, maak daarna zo snel mogelijk een afspraak om het door ons te laten halen. Langdurige blootstelling aan vocht zal de vezel aantasten en de kleuren laten doorlopen.

 • De franjes van mijn tapijt zijn versleten, repareert u ook tapijten?

  Wij kunnen de meest voorkomende reparatie- en restauratiewerkzaamheden uitvoeren aan uw tapijt.

 • Ik ben thuis aan het verbouwen, kan ik mijn tapijt na het reinigen bij u laten liggen tot na de verbouwing?

  Ja dat is geen probleem, in overleg kan het enige tijd bij ons blijven liggen.

 • Kunt u mijn tapijt ook komen halen bij mij thuis?

  Natuurlijk, wij hebben een BEZORGSERVICE

Stomerij De Waal

Stomerij de Waal staat bekend als een gerenommeerde Haagse stomerij sinds 1886. Gespecialiseerd in het reinigen van losse vloerkleden, gordijnen, vaste vloerbedekking en meubelen Lees meer..

Klanten over ons

"Wij zijn zeer tevreden met de diensten van De Waal stomerij. Onze tapijt ziet er weer helemaal mooi en schoon uit! Het goede adres voor het laten reinigen van tapijt, kleding, gordijnen en meubels."

Contactgegevens

De Waal Stomerij
Dobbeweg 18, 2254 AG Voorschoten
Tel. +31 (0)70 34 717 71
info@stomerijdewaal.nl


Wij zijn lid van de Nederlandse vereniging van textielreinigers (Netex) en leveren conform de algemene leveringsvoorwaarden van Netex.